Vi delar ut två olika anslag som går att ansöka från Aroseniusfonden
Bidrag för vetenskaplig presentation och vårt forsknings anslag
Läs mer nedan
Vi delar ut två olika anslag som går att ansöka från Aroseniusfonden
Bidrag för vetenskaplig presentation och vårt forsknings anslag
Läs mer nedan
Bidraget beviljas för deltagande på vetenskapliga konferenser. Syftet är att stödja vårdpersonal, forskare och andra inom hälso- och sjukvårdssektorn för att möjliggöra deras närvaro vid viktiga vetenskapliga möten.
Ansökan
För att ansöka om bidrag för deltagande i en vetenskaplig konferens,
vänligen skriv ett brev till fondstyrelsen där du tydligt beskriver syftet
med ditt deltagande samt bifogar en kostnadskalkyl för resa, boende och konferensavgift.
Ansökningar hanteras löpande, och konferensen bör vara i linje med fondens övergripande syfte och mål.
Bidragets omfattning
Bidrag för vetenskapliga presentationer inom Europa kan beviljas med högst 10 000 kr, medan bidrag för evenemang utanför Europa kan nå upp till 15 000 kr. Det är viktigt att notera att detta bidrag endast kan erhållas en gång per år. Ansökningar tas emot löpande under året, men en viss handläggningstid bör beaktas.
Åtaganden för beviljade bidrag
Vid beviljande av bidrag förväntas mottagaren författa en populärvetenskaplig artikel eller notis om konferensen, vilken kan publiceras i vår tidning Gensvar eller på vår webbplats. Dessutom krävs en återrapportering inom tre månader efter deltagandet i konferensen eller mässan.
Du mejlar din ansökan till info@fbis.se
Här hittar du ett förslag på hur en ansökan kan se ut Förslag på mall
Aroseniusfonden har som primärt mål att stödja vetenskaplig forskning av hög kvalitet som syftar till att lindra eller bota blödarsjuka. Vi strävar efter att göra en verklig skillnad och stödjer även forskning inom flera viktiga områden. Forskar du inom medicinsk forskning eller vårdvetenskap kan du ansöka vårt forskningsanslag. För närvarande utgår anslagt på 200 000 kr.
Våra Huvudkriterier är
Vetenskaplig Forskning av God Kvalitet: Aroseniusfonden satsar främst på forskning som håller hög vetenskaplig kvalitet och som har potential att bidra till förbättringar inom blödarsjukavården.
Våra Bi-kriterier
Stöd för Forskare i Tidig Karriär: Vi prioriterar forskning som bedrivs av unga talanger i sin tidiga karriär.
Patientnära Forskning: Forskning som har direkt relevans och påverkan på patienter med blödarsjuka är av stort intresse för oss.
Forskning för Implementering i Vården: Vi stödjer projekt som förväntas kunna implementeras och gynna vården av personer med blödarsjuka
Övrigt
Blödarsjuka definieras enligt förbundets stadgar som "person med eller med anlag för hemofili, von Willebrands sjukdom, ITP och närbesläktade sjukdomar". Forskare eller forskargrupper är välkomna att ansöka och beviljade forskningsanslag kan användas för driftskostnader eller löner.
Ansökningsprocess:
Ansökningshandlingar bör skickas via e-post till FBIS kansli info@fbis.se senast den 31 mars varje år. Den som får forskningsanslaget kommer att utses senare på hösten och meddelas därefter muntligt eller skriftligen. Beviljade forskningsanslag förväntas återrapporteras inom 12 månader efter erhållet besked.
Aroseniusdag och Föreläsning
Den som beviljas forskningsanslaget förväntas hålla en Aroseniusföreläsning på vår årliga Aroseniusdag.
Vill du ansöka? Mejla din ansökan till: info@fbis.se.
Du hittar ansökningsblanketterna här
Vi vill att du inkommer med (förutom försättbladet,ovan länk)
Populärvetenskaplig sammanfattning
Forskningsprogram:
Bakgrund, Målsättning och Metodik/metod
Tidsplan och beskrivning av projektets nytta.
CV/meritförteckning,
Förteckning av publicerade arbeten.
Kostnadsberäkning
Försättsblad som finns att ladda ner här
Tack för ditt engagemang inom vetenskaplig forskning för att förbättra livet för dem med en blödninsgrubbning och deras närstående.